Добре дошли в онлайн магазин Телесмарт. Желаем Ви приятно пазаруване !

Нова технология ще превърне смартфоните с 3D дисплеи в реалност

Posted by System 29.05.2017 0 Comment(s)

 

Филмови класики като Star Wars лансираха футуристичната идея за използване на холограми като средство за комуникация. Преди години подобна концепция изглеждаше невъзможна, но учените са все по-близо до момента, в който ще я превърнат в реалност. Оптичните инженери от доста време експериментират със създаването на подобни 3D изображения, които проектират с мощни лазери. Тестовете им засега постигат противоречив успех.

 
Създаването на перфектната и реалистична холограма е необходимо пространството, на което тя се показва да е с такава дебелина, че да може да отразява светлината в нейните различни фази. Екип от международни учени на RMIT University направиха сериозен прогрес в тази сфера. Те могат да се похвалят, че тестваха успешно "най-тънката холограма" в света на повърхност, която е 100 хил. по-тънка от човешкия косъм, съобщава ТеchRadar.

 
Самият ефект се постига със специален материал, който е с дебелина от 25 нанометра. Благодарение на него те успяват да кодират холографски образи с контролирани от тях лазери. Крайният ефект е триизмерна картина, която може да се гледа без необходимостта от 3D очила. Технологията може лесно да се приложи към мобилните устройства като смартфони, телевизори и таблети. В момента учените започват да търсят начини как да интегрират специалния материал директно в LCD дисплеите и се надяват да намалят 10-кратно размерите му.

 

 

ИЗТОЧНИК:DIGITAL

Leave a Comment