Добре дошли в онлайн магазин Телесмарт. Желаем Ви приятно пазаруване !

Бъдещите смартфони на Microsoft няма да изглеждат като сегашните

Posted by System 04.05.2017 0 Comment(s)

 

Microsoft не са представяли нов смартфон с Windows Mobile вече повече от една година. В момента пазарният дял на мобилната им платформа е под 1%. Компанията продължава да извършва мащабни структурни промени в тази дивизия, които костваха работата на хиляди служители и доведоха до големи финансови загуби. Реорганизацията на мобилната дивизия на Microsoft трябва да завърши до края на следващия месец. Бъдещето на Windows 10 Mobile продължава да е обгърнато в мистерия.

 
Шефът на компанията Сатя Надела в свое изявление изрази надеждата, че Microsoft ще продължат да разработват смартфони, съобщава TechRadar. Според него бъдещите устройства, които ще използваме няма да изглеждат по начина, както сегашните. Сатя Надела уточни, че хибридните 2-в-1 устройства са успешна категория, която бе създадена и популяризирана именно от Microsoft. Контекста на изказването му вероятно означава, че дългоочаквания Surface Phone ще има хибриден форм фактор.

 
Oсвен уникалният хардуерен дизайн смартфона ще се възползва и от атрактивната функция Continuum, която позволява да работи като настолен компютър. Шефът на Microsoft посочи, че сега основният акцент остава създаването на висококачествени приложения за Android и iOS. Това е част от мащабната стратегия да се изгради огромна екосистема, обхващаща всички водещи мобилни платформи. Не ни остава нищо друго освен да чакаме, за да разберем как Surface Phone ще промени дизайна на смартфоните.


ИЗТОЧНИК:DIGITAL

Leave a Comment